Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΑΓΩΣΑΝ τα πάντα στον ουρανό της Συρίας οι S-400 – Κανείς δεν τολμά να πετάξει!

Ένας τουρκικός τσαμπουκάς έφερε κυριολεκτικά τα πάνω – κάτω στη Συρία. Η ανάπτυξη των αμυντικών συστημάτων S-400 στην βάση Khmeimin σε συνδυασμό με το καταδρομικό Moskva,
τον εξοπλισμό ηλεκτρονικών παρεμβολών και τα λοιπά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου έχουν μετατρέψει το μεγαλύτερο μέρος του εναέριου χώρου της Συρίας σε no-fly zone.
Όπως όμως δείχνει η πραγματικότητα δεν είναι μόνο η τουρκική νοοτροπία νταβατζή που καθηλώθηκε στο έδαφος. Ας μη μας διαφεύγει ότι την επομένη της κατάρριψης, περιπολούσαν 18 τουρκικά F-16 στην περιοχή. Τότε όμως δεν υπήρχαν S-400.
Από τις 25 Νοεμβρίου και μετά, οπότε αναπτύχθηκαν οι S-400 εκτός των τουρκικών μαχητικών, και οι ΗΠΑ έχουν αναστείλει τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, τη στιγμή που στο Ιράκ διεξάγονται κανονικά.
Προφανέστατα, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Τουρκία δεν επιθυμούν να ρισκάρουν μια πιθανή κατάρριψη των πολεμικών τους αεροσκαφών από τους S-400.
Την Παρασκευής ένας εκπρόσωπος του Συνασπισμού των ΗΠΑ προσπαθώντας να αιτιολογήσει τα παραπάνω δήλωσε πως η μη διεξαγωγή επιδρομών στη Συρία αντανακλά την ebb και τη ροή της μάχης»!
Η πραγματικότητα όμως όπως εκτιμά και η ιστοσελίδα debkafile επικαλούμε στρατιωτικές πηγές είναι διαφορετική. Καμία χώρα εκ των ΗΠΑ, Τουρκία και Ισραήλ δεν έχει εμπειρία σε αποστολή με τους S-400, που χρησιμοποιούν πολλαπλές παραλλαγές πυραύλων για να καταρρίψουν stealth , UAVs, πυραύλους cruise και υπο-στρατηγικούς βαλλιστικούς πυραύλους. Η επιχειρησιακή τους ακτίνα για αεροδυναμικούς στόχους είναι περίπου 250 χλμ και για βαλλιστικούς στόχους 60 χλμ. Τέλος μπορεί να εγκλωβίσει 36 στόχους ταυτόχρονα!
Όπως αναφέραμε και προχθές στη Freepen.gr η ακτίνα δράσης τους σκεπάζει όλη τη Συρία, την Κύπρο και το Λίβανο καθώς και μεγάλο μέρος της Τουρκίας, της Ιορδανίας και του Ισραήλ.
Μετά την ανάπτυξη νέων συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου από τους ρώσους στη Συρία, η Τουρκία ανταπάντησε με το σύστημα παρεμβολών KORAL στα νότια σύνορά της. Συνεπώς έχουμε ένα ηλεκτρονικό πεδίο πολέμου με τη μόσχα όμως να διατηρεί το πλεονέκτημα.
Στα πλαίσια αυτά δεν είναι τυχαία η δήλωση στελέχους της IAF (Israeli Air Force) όπου μεταξύ άλλων τονίζει ότι η Ρωσία είναι πλέον ένας κεντρικός παίκτης που δεν μπορεί να αγνοηθεί αλλά συμπληρώνοντας πως το Τελ Αβίβ δεν έχει ως πολιτική την επίθεση ή κατάρριψη ρωσικού αεροπλάνου διότι η Ρωσία δεν είναι εχθρός του.
Οι ισραηλινοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι το παραμικρό μπορεί να τινάξει την περιοχή στον αέρα. Άλλωστε υπάρχει απευθείας γραμμή επικοινωνίας των επιτελών και δεν μπλέκεται ο ένας στα πόδια του άλλο. Ωστόσο όπως και η debka επισημαίνει, τίθεται ένα σημαντικό ερώτημα: ποια στάση θα κρατήσει το Ισραήλ σε περίπτωση που τα ρωσικά μαχητικά επιτεθούν σε αντάρτες υποστηριζόμενους από το Τελ Αβίβ στο Γκολάν.
Βέβαια η απάντηση που θα μπορούσε να δοθεί στη debka είναι τίποτε καθώς όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση, είναι προτιμότερος ο Ασαντ χωρίς εδώ και περίπου δύο χρόνια το επικίνδυνο για το Ισραήλ χημικό του οπλοστάσιο (που χάθηκε μέσω της γνωστής προβοκάτσιας) παρά ακραίοι ανεξέλεγκτοι εξτρεμιστές του Ισλάμ.
Στρατής Μαζίδης

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο κουφός ψευτοεθνάρχης Καραμανλής αναγνώρισε πρώτος τα Σκόπια ως “Μακεδονία” το 1959!

Σημαία τους έχουν κάνει οι ψοφοδεξιοί «υπερπατριώτες» και όψιμοι «Μακεδονομάχοι» (Καμμένος, Τζιτζικώστας, κ.λπ.) την σύνοδο των πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε πρόεδρο της δημοκρατίας τους,

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Δεινόσαυροι | Nτεκαράμπια | 65.000.000 ψέματα vid

Η αλήθεια για τους δεινόσαυρους... δείτε το video ... 

Κοινωνία Χρεωμένων Σκλάβων

Είμαστε μία κοινωνία οφειλετών. Το κράτος χρωστάει , χρωστούν οι πολίτες σε αυτό  κράτος και κυρίως στις τράπεζες. Οι τράπεζες αποτελούν πλέον το μεγάλο αφεντικό.  Η ζωή ακριβαίνει διαρκώς λόγω του δημόσιου χρέους.

Άλλοι Κόσμοι Πέρα από το Χάρτη; - MORE Land Beyond the Map? (GRsubs) vid

Το συγκεκριμένο βίντεο μετά από 5 μήνες και 2.567 προβολές
το έριξαν. 
think Outside the glObe
(https://www.youtube.com/watch?v=5v57s...)
Το ξανα ανεβάζω λοιπόν, μιας και κρίνω ότι είναι από τα πιο σημαντικά του καναλιού! Άλλα 2 που έπεσαν, απλώς δεν θα ασχοληθώ.

Ο γελωτοποιός του μεγαλοκαναλάρχη – Τον γνωρίζετε όλοι

Οι γελωτοποιοί του βασιλέως είναι ένα είδος παρα-δημοσιογραφίας «επιπέδου», που άνθισε παράλληλα με τη σήψη, τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Σαν τα λάχανα που τρέφονται από την κοπριά. Πχ στο