Translate

Σχέδιο για την άμεση επιστροφή των Λαθρομεταναστών με πλοία στην Τουρκία

 
  Σχέδιο για την άμεση επιστροφή των λαθρομεταναστών με πλοία στην Τουρκία Share Like us Tweet Follow us Plus One Σχέδιο για την άμεση επιστροφή των μεταναστών με πλοία στην Τουρκία 

Η Ολλανδία, η οποία έχει την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο, έχει δημιουργήσει ένα σχέδιο για την άμεση επιστροφή των λαθρομεταναστών που φτάνουν στα ελληνικά νησιά απευθείας πίσω στην Τουρκία με πλοία και ένα εξειδικευμένο επιτελείο που επεξεργάζεται τις λεπτομέρειες. 
Το σχέδιο ανακοίνωσε ο Diederik Samsom, ο ηγέτης των Εργατικών που συγκυβερνούν, σε συνέντευξή του, λέγοντας ότι το 2015 έχασαν τη ζωή τους 3.700 άνθρωποι και αυτό πρέπει να το σταματήσει. 
Η Ολλανδία και έχει θέσει το μεταναστευτικό ως προτεραιότητα και εκτιμά ότι το πιθανότερο είναι πως η ΕΕ θα συμφωνήσει στο σχέδιο. Τα πρώτα δρομολόγια των πλοίων επιστροφής των προσφύγων μπορούν να γίνουν τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο. Όπως είπε ο Samsom, η Τουρκία είναι πρόθυμη να τους δεχτεί πίσω, αρκεί η ΕΕ να δέχεται 150.000 - 200.000 πρόσφυγες κάθε χρόνο. Επομένως οι πρόσφυγες που θα φτάνουν στη Λέσβο, τη Χίο και την Κω θα επιστρέφονται στην Τουρκία. Ο ίδιος είπε ακόμη ότι εφόσον υπάρξουν 10 χώρες της ΕΕ που θα δεχτούν τους πρόσφυγες, οι υπόλοιπες (που θα αρνηθούν) θα πρέπει να συμβάλουν στο κόστος.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com