Translate

Πύραυλοι cruise που εξαπέλυσαν ρωσικά πλοία της Μεσογείου πέρασαν πάνω από τα... κεφάλια των Τούρκων και εξαϋλωσαν τζιχαντιστές στα σύνορα της Συρίας (vid)

Τα μηνύματα της Ρωσίας προς την Τουρκία τις τελευταίες ημέρες ταξιδεύουν με πυραύλους cruise kalibr. Και για να εξηγήσουμε τι εννοούμε, πλοία του ρωσικού
Στόλου που βρίσκονται στην ανατολική Μεσόγειο εξαπέλυσαν πυραύλους οι οποίοι πέρασαν πάνω από τα κεφάλια των Τούρκων και έσκασαν στην περιοχή της Idleb στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία εξαϋλώνοντας Τουρκομάνους τζιχαντιστές.
Είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία βομβαρδίζει στόχους των τζιχαντιστών στη Συρία και μάλιστα μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα σύνορα με την Τουρκία, εκτοξεύοντας πυραύλους cruise από τα πλοία της στην Ανατολική Μεσόγειο.
Κι αυτό συνιστά σαφές μήνυμα στην Άγκυρα, πώς είναι περικυκλωμένη από ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που είναι αποφασισμένες να στηρίξουν τον Συριακό Στρατό να διαλύσει τους τζιχαντιστές και ταυτόχρονα να μην ανεχθούν κινήσεις υπονόμευσης αυτής της προσπάθειας εκ μέρους της Τουρκίας.
Τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν με έκτακτα δελτία την είδηση πως ρωσικά πλοία της Μεσογείου βομβάρδισαν για πρώτη φορά τη Δευτέρα τους τζιχαντιστές στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, αλλά οι εκτοξεύσεις πυραύλων, όπως αναφέρουν πληροφορίες, είχαν συνέχεια και χθες με ένταση και σφοδρότητα, προκαλώντας αφενός πολλούς νεκρούς και καταστρέφοντας αφετέρου τις γραμμές ανεφοδιασμού του ISIS από τη Συρία.
Μάλιστα, σύμφωνα και πάλι με τουρκικά δημοσιεύματα, η σφοδρότητα των χτυπημάτων ήταν τέτοια που οι Τούρκοι κάτοικοι στις περιοχές κοντά στα σύνορα με τη Συρία απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους φοβούμενοι πώς αυτοί θα είναι ο επόμενος στόχος.
Αυτός είναι και ο λόγος που η Άγκυρα έχει “σκυλιάσει” βλέποντας πως με την υποστήριξη της Μόσχας ο συριακός Στρατός καταλαμβάνει τη μία πόλη μετά την άλλη. Η περιοχή της Idleb βρίσκεται βορειοανατολικά της Λαττάκειας που ελέγχεται πλήρως από τους Σύριους και στόχος είναι να ξεκινήσει επιχείρηση (ο Συριακός Σρατός) από τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις προκειμένου να εξουδετερώσει τους τζιχαντιστές και να την ανακαταλάβει πλήρως.
Όπως φαίνεται η Μόσχα με πυραύλους Kalibr “ανοίγει” το δρόμο προκαλώντας πανικό στην Τουρκία που βλέπει την μία πρόσβαση μετά την άλλη στη Συρία να χάνεται και ταυτόχρονα να ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία ανεξάρτητου Κουρδικού κράτους.
Σημειώνεται πώς χθες, ο Ρώσος Πρόεδρος Β. Πούτιν, αφού ανακοίνωσε τη διακοπή των συμβολαίων με 300 εταιρείες της Τουρκίας στον τομέα των κατασκευών κάλεσε τους Κούρδους του PYD να συμμετάσχουν στις συνομιλίες υπό τον ΟΗΕ για την συριακή κρίση.
Η κίνηση αυτή προκαλεί τεκτονικές αντιδράσεις στο καθεστώς Ερντογάν γιατί θα αποτελέσει de facto αναγνώριση ότι το PYD δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση και λόγω των αδελφών σχέσεών του με το ΡΚΚ θα συμβεί το ίδιο και με τους Κούρδους της Τουρκίας, καθώς δεν θα μπορεί να στηριχθεί πλέον η τουρκική ρητορική.
Και δεν έφτανε μόνο το χαστούκι στην Τουρκία από τη Ρωσία, ήρθε και από τις ΗΠΑ, οι οποίες μέσω του αντιπρόεδρου Τζο Μπάιντεν διαχώρισαν το PYD από το PKK. Εν ολίγοις, στο ζήτημα των Κούρδων η Ουάσιγκτον αδειάζει συστηματικά την Άγκυρα και είναι προφανές πώς η δημιουργία ανεξάρτητου Κουρδικού κράτους είναι θέμα χρόνου. Εκείνο που μένει είναι μάλλον η διαμόρφωση των συνόρων του.
pronews

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com