Translate

Προκαλεί :«Δεν φοβάμαι τους Ρώσους», λέει ο Τουρκμένιος που φέρεται να σκότωσε τον πιλότο του Su-24

toyrkmenios«Δεν φοβάμαι τους Ρώσους», δήλωσε στο πρακτορείο Ντογκάν ο Αλπασλάν Τσελίκ, ο ισλαμιστής που κατηγορείται από το Κρεμλίνο ότι σκότωσε τον Όλεγκ Πεσκόφ, τον πιλότο του ρωσικού τζετ που καταρρίφθηκε από την Τουρκία στις 24 Νοεμβρίου.
Ο Τσελίκ, ο οποίος έχει εμμέσως παραδεχτεί ότι έπαιξε κάποιο
ρόλο στον θάνατο του Ρώσου πιλότου, μετά την κατάρριψη του Σουκχόι από τα τουρκικά F-16, (χωρίς ωστόσο να διευκρινήσει εάν πάτησε ο ίδιος τη σκανδάλη ή εάν έδωσε την εντολή εκτέλεσης), εμφανίστηκε εχτές σε μια κηδεία στην Κωνσταντινούπολη!
ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ''ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ''
Σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο πρακτορείο Ντογκάν, ρωτήθηκε πώς ένιωθε για το γεγονός ότι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των «στόχων» της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών και απάντησε ότι δεν φοβάται, αφού έχει πίστη στον Αλλάχ.
«Όταν πήγα στο Όρος Τουρκμέν πριν από δυόμισι χρόνια, πήγα με πίστη στον αλλάχ. Εκείνος μας δίνει την ψυχή μας και μόνο εκείνος μπορεί να μας την πάρει πίσω. Πολεμάμε εκεί με αυτό το πιστεύω. Η ημέρα του θανάτου καθενός από εμάς έχει ήδη αποφασιστεί και το ίδιο ισχύει και για τη δική μου. Έτσι φυσικά και δεν φοβάμαι. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη, την τελευταία ανάσα και την τελευταία ρανίδα αίματος», είπε χαρακτηριστικά ο Τσελίκ.
Ο Τουρκμένιος μαχητής μίλησε το Ντογκάν και για τη μοιραία ημέρα που καταρρίφθηκε το ρωσικό Σουκχόι, επαινώντας το θάρρος των πιλότων των τουρκικών F-16 αλλά εκφράζοντας και τα παράπονά του απέναντι στην Άγκυρα για την ανεπαρκή στήριξη των Τουρκμένων στην περιοχή. «Δεν έχουμε τα μέσα να ανταποκριθούμε στα τεχνολογικά όπλα του εχθρού. Φυσικά, η Τουρκία μάς παρέχει όπλα που είναι κατάλληλα για μάχη σώμα με σώμα. Όμως δεν έχουμε αντιαεροπορικά συστήματα ούτε τεχνολογική υποδομή. Η μόνη υποδομή που διαθέτουμε είναι αυτή που έχουμε φτιάξει οι ίδιοι. Αυτό που θέλουμε από την τουρκική κυβέρνηση είναι να μας παρέχει αμυντικά συστήματα», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Τσελίκ, που είχε δηλώσει παλαιότερα ότι «η συνείδησή του δε μπορεί να βαρύνεται από (την ανάμνηση) κάποιου που έριχνε βόμβες εναντίον των Τουρκμένιων αμάχων καθημερινά», κατέκρινε την Άγκυρα που παραμένει σιωπηλή την ώρα ου δεκάδες χωριά αμάχων εκκενώνονται λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών. Ο Τσελίκ δήλωσε επίσης ότι οι Τουρκμένιοι δεν θα επιτρέψουν ποτέ τη δημιουργία ενός «κουρδικού διαδρόμου» στη Βόρεια Συρία και ισχυρίστηκε ότι τόσο η Ρωσία όσο και η Γερμανία προμηθεύουν με όπλα το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), το οποίο χαρακτήρισε ως παρακλάδι του PKK στη Συρία.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com