Translate

Chatty Maps: Δείτε γραφικά τον θόρυβο των δρόμων σε 12 πόλεις

Μια ομάδα ερευνητών, οι Daniele Quercia, Luca Μαρία Aiello, και Rossano Schifanella από την «Good City Life», δημιούργησαν to Chatty Maps, ένα ηχοτόπιο σε 12 διαφορετικές πόλεις.
Η βασική ιδέα είναι να μπορέσουμε να δούμε τι ακούν οι άνθρωποι στους δρόμους και πώς οι κάτοικοι αντιλαμβάνονται και βιώνουν το περιβάλλον τους.
Οι πόλεις που έχουν χαρτογραφηθεί είναι οι: Λονδίνο, Μπαρσελόνα, Μαδρίτη, Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Σικάγο, Ουάσιγκτον, Μαϊάμι, Σαν Φρανσίσκο, Σιάτλ, Μιλάνο και Ρώμη. Κάθε ένας από τους χάρτες είναι σε χρωματική κωδικοποίηση σε αντιστοιχία με το τι είδους θόρυβος υπάρχει από δρόμο σε δρόμο.
Τα δεδομένα λαμβάνονται από χιλιάδες πηγές, αφού η τεχνολογία πλέον έχει μπει παντού στην ζωή μας και η πληροφορία για το τι συμβαίνει σε μία πόλη είναι απεριόριστη.
Η προσπάθεια της Good City Life όπως θα δείτε και στην ιστοσελίδα της, δεν σταματάει μόνο στην ποιότητα ζωής όσο αφορά την ηχορύπανση, αλλά συνδυάζεται και με άλλες προσπάθειες, όπως οι χάρτες της δυσοσμίας των πόλεων ή χάρτες των όμορφων τοπίων των πόλεων κλπ. Επίσης υπάρχει και ένα παιχνίδι στο οποίο τριγυρνάτε σε μία πόλη και προσπαθείτε να αναγνωρίσετε τα μέρη που βρίσκεστε. Σε αυτό το παιχνίδι θα βρείτε μέσα και την Ελληνική πόλη του Βόλου.
iguru

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com