Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Petya το ransomware που κρυπτογραφεί όλο τον δίσκο

Μια νέα παραλλαγή ransomware που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή, κλειδώνει το σύνολο του υπολογιστή σας από την διαδικασία της εκκίνησης. Η νέα απειλή ονομάζεται «Petya», και αντί να αναζητήσει τα πιο σημαντικά σας αρχεία να τα κρυπτογραφήσει, κρυπτογραφεί όλο το δίσκο
σας, σύμφωνα με την εταιρεία G Data Software.
Το κακόβουλο λογισμικό, «προσγειώνεται» στους υπολογιστές των θυμάτων του, μέσω ενός email που υποτίθεται είναι από κάποιον που αναζητεί δουλειά. Το email περιέχει συνημμένο ένα «βιογραφικό» σημείωμα που στην πραγματικότητα είναι το ransomware.
Το κακόβουλο λογισμικό φιλοξενείται στο Dropbox. Με το που κατέβει το «βιογραφικό σημείωμα» στον υπολογιστή το ransomware διαγράφει τα boot record, αναγκάζοντας τον υπολογιστή του θύματος να κλείσει.
Σε προσπάθεια επανεκκίνησης, εμφανίζεται ένα μήνυμα που αναφέρει ότι ο υπολογιστής προσπαθεί να διορθώσει ένα σφάλμα και ότι η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το malware κρυπτογραφεί όλο το δίσκο του θύματος.
Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, παρουσιάζεται στον χρήστη η πικρή αλήθεια: Θα πρέπει να πληρώσει λύτρα μέσω Tor ή να χάσει την πρόσβαση σε ό, τι υπάρχει στο σκληρό του δίσκο. Τα λύτρα διπλασιάζονται μετά από επτά ημέρες.
Όπως συμβαίνει με πολλές από αυτές τις επιθέσεις, το Petya βασίζεται στο κακό συνήθειο πολλών χρηστών του διαδικτύου να κάνουν κλικ σε όποια σύνδεση συναντούν μπροστά τους.
Ένας σίγουρος τρόπος για να μειώσετε τους κινδύνους μιας τέτοιας μόλυνσης είναι να μην ανοίγετε αρχεία από ανθρώπους που δεν γνωρίζετε. Σκεφτείτε ότι ακόμα και αν τους γνωρίζετε, μπορεί να έχουν πέσει και οι ίδιοι θύμα κακόβουλης επίθεσης.
Για περισσότερα μέτρα προστασίας του υπολογιστή σας:

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο κουφός ψευτοεθνάρχης Καραμανλής αναγνώρισε πρώτος τα Σκόπια ως “Μακεδονία” το 1959!

Σημαία τους έχουν κάνει οι ψοφοδεξιοί «υπερπατριώτες» και όψιμοι «Μακεδονομάχοι» (Καμμένος, Τζιτζικώστας, κ.λπ.) την σύνοδο των πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε πρόεδρο της δημοκρατίας τους,

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Δεινόσαυροι | Nτεκαράμπια | 65.000.000 ψέματα vid

Η αλήθεια για τους δεινόσαυρους... δείτε το video ... 

Κοινωνία Χρεωμένων Σκλάβων

Είμαστε μία κοινωνία οφειλετών. Το κράτος χρωστάει , χρωστούν οι πολίτες σε αυτό  κράτος και κυρίως στις τράπεζες. Οι τράπεζες αποτελούν πλέον το μεγάλο αφεντικό.  Η ζωή ακριβαίνει διαρκώς λόγω του δημόσιου χρέους.

Άλλοι Κόσμοι Πέρα από το Χάρτη; - MORE Land Beyond the Map? (GRsubs) vid

Το συγκεκριμένο βίντεο μετά από 5 μήνες και 2.567 προβολές
το έριξαν. 
think Outside the glObe
(https://www.youtube.com/watch?v=5v57s...)
Το ξανα ανεβάζω λοιπόν, μιας και κρίνω ότι είναι από τα πιο σημαντικά του καναλιού! Άλλα 2 που έπεσαν, απλώς δεν θα ασχοληθώ.

Ο γελωτοποιός του μεγαλοκαναλάρχη – Τον γνωρίζετε όλοι

Οι γελωτοποιοί του βασιλέως είναι ένα είδος παρα-δημοσιογραφίας «επιπέδου», που άνθισε παράλληλα με τη σήψη, τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Σαν τα λάχανα που τρέφονται από την κοπριά. Πχ στο