Translate

Χίος: Έντονες διαμαρτυρίες για την παύση του ρουκετοπόλεμου στο Βροντάδο! Πρώτη φορά Αριστερά!

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΕΛΙΚΩΣ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΡΟΥΚΕΤΟΠΟΛΕΜΟΣ! ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΙΜΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ! ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ''ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΛΗΔΕΣ ΛΟΥΓΚΡΕΣ'' ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ EΛΛΗΝΙΚΑ ΕΘΙΜΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΧΙΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ!!!

ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ!

Εκατοντάδες κάτοικοι του Βροντάδου με μαύρες σημαίες συγκεντρώθηκαν στα κάγκελα των δύο ενοριών με συνθήματα κατά της δημοτικής αρχής

Ένα εντελώς διαφορετικό Μεγάλο Σάββατο ξημέρωσε σήμερα για το Βροντάδο της Χίου, καθώς οι ετοιμασίες για τον πατροπαράδοτο ρουκετοπόλεμο μεταξύ των δύο ενοριών (του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερειθιανής) έδωσαν την θέση τους στις διαμαρτυρίες και τις αντεγκλήσεις των κατοίκων του χωριού με την δημοτική αρχή.
Συγκεκριμένα, εκατοντάδες κάτοικοι του Βροντάδου, αλλά και από τις γύρω περιοχές, συμμετείχαν στην κινητοποίηση που οργάνωσαν τα συνεργεία των δύο ενοριών. Τοποθετώντας μαύρες σημαίες στα κάγκελα των ενοριών οι κάτοικοι έδωσαν το δικό τους μήνυμα, καταλογίζοντας το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών στη Δημοτική Αρχή Χίου την οποία θεωρούν υπεύθυνη για το φετινό αδιέξοδο.

Όπως επεσήμαναν οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση, η όλη ιστορία ξεκίνησε με την επιμονή τριών μόλις κατοίκων (ARISTEROULIDES σίγουρα θα είναι) να μην τοποθετήσουν προστατευτικά πλέγματα στα σπίτια τους, την ίδια στιγμή που ο Δήμος με την απραξία του οδήγησε φέτος για πρώτη φορά με την δικτατορία στο να μην πραγματοποιηθεί το έθιμο με τις ρουκέτες.

Οι συγκεντρωμένοι κάλεσα τον Δήμαρχο να παραιτηθεί ενώ από το στόχαστρό τους δεν ξέφυγε ούτε ο αντιδήμαρχος Στρ. Γδύσης στον οποίο παραπονέθηκαν σε έντονο ύφος για τη στάση του Δήμου. Από την πλευρά του πάντως ο κ. Γδύσης αρκέστηκε να σημειώσει ότι το έθιμο αφορά την ίδια την κοινωνία και στην παρούσα φάση ο Δήμος, εκτός από την προστασία δεν εμπλέκεται σε κανένα άλλο ζήτημα.

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς την Παναγία Ερειθιανή, δίνοντας την υπόσχεσή τους ότι το μοναδικό έθιμο δεν θα σβήσει. Πάντως, στην είδηση ότι δεν θα διεξαχθεί οριστικά για φέτος το έθιμο, χιλιάδες τουρίστες που βρίσκονται στο νησί δήλωσαν απογοητευμένοι, ενώ δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις που αρκετοί από αυτούς παραπονέθηκα στα τουριστικά γραφεία της Χίου για το ότι δεν ενημερώθηκαν για τη μη διεξαγωγή του Ρουκετοπόλεμου.

Πηγή: www.politischios.gr

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com