Translate

H AKTΩΡ του Μπόμπολα ανέλαβε έργο και στην Μποκοτά της (πραγματικής) Κολομβίας!

Maς έφτιαξε τη μέρα ο Δημήτρης Δελεβέγκος με την είδηση που έβγαλε στο Capital.gr.
H AKTΩΡ, η κατασκευαστική του Μπόμπολα ανέλαβε έργο και την Μποκοτά της Κολομβίας-της κανονικής Κολομβίας και όχι της Κολομβίας των Βαλκανίων!

Το έργο μάλιστα είναι μονάδα βιολογικού καθαρισμού!
Το αμέσως προσεχές διάστημα, με χρονικό ορόσημο τον Σεπτέμβριο, αναμένεται να συμβασιοποιηθεί το έργο της κατασκευής και διαχείρισης μονάδας βιολογικού καθαρισμού που ανέλαβε να υλοποιήσει στην Μπογκοτά η Άκτωρ κοινοπρακτικά με την ισπανική Aqualia και την κολομβιανή κατασκευαστική Cass Constructores.
Αυτή την περίοδο η σύμβαση, ύψους 380 εκατ. ευρώ, βρίσκεται στο στάδιο ελέγχου νομιμότητας, το οποίο θα διαδεχτεί την υπογραφή της, προβλέποντας κατασκευαστική περίοδο τεσσάρων ετών και ένα χρόνο λειτουργίας.
 
Η συγκεκριμένη μονάδα βιολογικού καθαρισμού είναι το μεγαλύτερο έργο, σε αξία, που αναλαμβάνει ο ισπανικός κολοσσός FCC στη Νότια Αμερική, ο οποίος, μέσω αυτού, εδραιώνει την παρουσία του στην Κολομβία. Το συγκεκριμένο έργο επιτρέπει και στην Άκτωρ να ενισχύσει την παρουσία της στην χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, οι δουλειές της ελληνικής κατασκευαστικής με τον μεγιστάνα Carlos Slim, που ελέγχει κατά 36,6% την FCC, μητρική της Aqualia πυκνώνουν. Την περασμένη άνοιξη ο Μεξικάνος επιχειρηματίας με περιουσία της τάξης των 50 δισ. δολαρίων κατέθεσε δημόσια πρόταση για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της FCC, η οποία έγινε δεκτή, τέλη Ιουνίου, από την ισπανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

Η μονάδα, προϋπολογισμού 380 εκατ. ευρώ, θα επεξεργάζεται, ημερησίως, 600.000 κυβικά μέτρα νερού που προέρχονται από 3 εκατ. νοικοκυριά, με την υφιστάμενη στην πόλη Salitre της Μπογκοτά να είναι πεπερασμένων δυνατοτήτων. Στην μονάδα που θα κατασκευάσει το κονσόρτσιουμ  των Ακτωρ-Aqualia-Cass Constructores θα στηριχθεί το έργο της απορρύπανσης του ποταμού Μπογκοτά, ενώ θα είναι δυνατή η χρήση του νερού για άρδευση.
kourdistoportocali

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com