Translate

Η Τουρκία ερευνά 10.000 χρήστες των social media

Η Τουρκία αναφέρει ότι για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ερευνά 10.000 χρήστες των social media, αλλά μπορεί και να αποτελεί δικαιολογία για να φιμώσει την ελευθερία του λόγου.
Η Τουρκία έχει πατάξει με φρενήρη ρυθμό την δραστηριότητα στο
διαδίκτυο από το καλοκαίρι που πραγματοποιήθηκε η απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος. Το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας έχει αποκαλύψει ότι οι αξιωματούχοι του διερευνούν περίπου 10.000 χρήστες των social media ως ύποπτοι για υποστήριξη της τρομοκρατίας.
Μάλιστα αναφέρουν ότι περίπου 3.710 άνθρωποι έχουν αμφισβητηθεί κατά τους τελευταίους 6 μήνες και ότι 1.656 συνελήφθησαν. Οι υπόλοιποι θεωρήθησαν αθώοι αλλά 1.203 από αυτούς βρίσκονται ακόμα υπό παρακολούθηση.
Υπάρχει ένα αναπόφευκτο ερώτημα, όμως: πόσοι άραγε από τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων υποστηρίζουν πραγματικά την τρομοκρατία; Παρά τις διαμαρτυρίες η τουρκική κυβέρνηση είναι ανέκδοτη για το κλείδωμα του Facebook, του Twitter και άλλων υπηρεσιών διαδικτύου όποτε υπάρχει μια απότομη αύξηση δυσαρέσκειας κατά του Προέδρου Ερντογάν.
Η χώρα αυτή έχει κλείσει 150 ειδησεογραφικούς οργανισμούς αυτήν την περίοδο και ακόμα και αν ορισμένοι χρήστες από αυτούς τους 10.000 συνωμοτούν κατά της κυβέρνησης, οι κατηγορίες για τρομοκρατία μπορεί να είναι απλώς ένα πρόσχημα για την περαιτέρω φίμωση της χώρας.
                                                                                       πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com