Translate

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο UCK ανακοίνωσε την έναρξη εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα - Σποραδικά πυρά στο Τέτοβο.Έτοιμη να εμπλακεί η Σερβία


Επίσημο πολεμικό διάγγελμα έβγαλε ο «UÇK-AKSH» :«Είμαστε έτοιμοι να ελευθερώσουμε την γη της Ιλλυρίας από την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρουέφσκι και τους συνεργάτες της που αδικούν τους Αλβανούς. Σύντομα θα αναλάβουμε δράση και θα εκδικηθούμε τους «σλαβομακεδόνες» για τους δολοφονημένους αδερφούς μας, εμείς οι πολεμιστές των περιοχών του Kumanovo, Brodec, Sopot».

Τέλος αναφέρουν ότι θα απελεθερώσουν τον Sami Ukshinin, γνωστό ως Διοικητή Sokoli.
Είναι η δεύτερη επίσημη ανακοίνωση για εμπλοκή του UCK.
Στο Κουμάνοβο, όπως αναφέρει το πενταπόσταγμα, κατοικούν στην πλειοψηφία τους Αλβανοί και υπάρχει ολόκληρη υπόγεια «πόλη» και εγκαταστάσεις από την εποχή του Τίτο και όλα αυτά είναι υπό τον πλήρη έλεγχο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Oι Αλβανοί παραδέχτηκαν ότι υπάρχει στρατιωτική κινητοποίηση σε πολλά χωριά και πόλεις όπου είναι η πλειοψηφία.
Aπό χτες οι σκοπιανές ειδικές δυνάμεις προσπαθούν να περικυκλώσουν τους Αλβανούς στο Τέτοβο, όπου οι Αλβανοί έχουν συστήσει την 113η αλβανική στρατιωτική ταξιαρχία η οποία θα σηκώσει το βάρος της πρώτης επίθεσης.
Ο διοικητής της αστυνομίας στο Τέτοβο ο οποίος είναι αλβανικής καταγωγής έδωσε την εντολή να εξοπλιστούν όλοι οι Αλβανοί μέλη της αστυνομίας με πλήρη εξάρτηση και οπλισμό.
H Σερβία γνώριζε τις κινήσεις των Αλβανών έχει θέσει σε ύψιστη ετοιμότητα τις Ένοπλες Δυνάμεις ενώ ο πρωθυπουργός, Aleksandar Vucic, και ο Υπουργός Άμυνας της χώρας προχώρησαν σε δηλώσεις ενδεικτικές της πολεμικής κατάστασης που επικρατεί. Σερβικές εφημερίδες έχουν ως πρωτοσέλιδα τα όσα πολεμικά γεγονότα έλαβαν χώρα στα Σκόπια σχολιάζοντας πως «Υπάρχει Πόλεμος».
«Οι πολίτες μας πρέπει να είναι ήσυχοι επειδή αυξήσαμε το επίπεδο ετοιμότητας των μονάδων του Στρατού μας εκεί όπου κρίναμε πως είναι απαραίτητο».
«Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε πρόκληση» είπε ο Vucic.
«Ο υψηλότερος αντικειμενικός μας στόχος είναι η διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας».
Έκλεισε λέγοντας το γνωστό ρητό:
«Δεν υπάρχουν αιώνιοι φίλοι ή εχθροί αλλά αιώνια συμφέροντα»!
«Το πιο επικίνδυνο είναι η σιωπή αυτών που τα επιτρέπουν αυτά».
Από την πλευρά του ο Υπουργός Άμυνας Zoran Djordjevic είπε ότι η κατάσταση ασφαλείας στην Σερβία είναι υπό έλεγχο.
«Παρακολουθούμε την κατάσταση».
«Η Αστυνομία της Σερβίας διατηρεί την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή.
«Ο Στρατός της Σερβίας καθημερινά εξασφαλίζει την ασφάλεια της χώρας και θα προστατέψει την ασφάλεια των πολιτών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
«Όλες οι δυνάμεις ασφαλείας στη χώρα κάνουν την δουλειά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
«Οι πολίτες της χώρας πρέπει να είναι ήρεμοι».

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com