Translate

Μ.Βρετανία: Τι σχεδιάζουν για την επόμενη μέρα του διαδικτύου;

Πολλές οι εξελίξεις γύρω από τον περιορισμό του ελεύθερου διαδικτύου.Ο υπουργός Ασφάλειας της Βρετανίας, Μπεν Ουάλας δήλωσε ότι μέσα στο πλαίσιο των μέτρων που ενδέχεται να εφαρμοστούν κατά των εταιριών - παρόχων διαδικτυακών συνδέσεων και σχετικά με τη δράση τρομοκρατών, συμπεριλαμβάνεται η επιβολή προστίμων.

Ο ίδιος, τόνισε ότι μερικές από τις εταιρίες προσπαθούν να βελτιώσουν την συνεργασία τους με τις αρχές, αναφορικά με τις επικοινωνίες υπόπτων για τρομοκρατική δράση.
mpakis products lw 720x90 Τα παραπάνω διαβάζουμε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ωστόσο σας καλούμε να θυμηθείτε τι απόφαση είχε πάρει πριν από λίγες βδομάδες η Σύνοδος των G7 για την ασφάλεια στο διαδίκτυο. 
«Ο λεγόμενος "φορος web tax" είναι μια πρόταση η οποία βρίσκεται υπό διαμόρφωση, υπάρχουν διάφορες εθνικές προτάσεις, αλλά το G7 χρειάζεται ακριβώς για να βρεθεί μια σύγκλιση. Kαι πάνω σε αυτό θα δουλέψουμε», τόνισε ο Πάντοαν κατά την άφιξή του στο κάστρο Σβέβο του Μπάρι όπου διεξαγόταν η πρώτη ημέρα των εργασιών.                             
Αυτή η απόφαση εν τέλει πάρθηκε από τους G7, μία μόλις μέρα μετά την μεγάλη κυβερνοεπίθεση που παρέλυσε ολόκληρες δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις σε δεκάδες χώρες. 
Τώρα, έρχονται κορυφαίοι αξιωματούχοι από την Μ.Βρετανία, λίγες μόνο μέρες μετά το χτύπημα στο Μάντσεστερ και προωθούν τα σχέδια περί επιβολής προστίμων, αρχικά στους παρόχους διαδικτυακών συνδέσεων. 
Σύμπτωση; 
Κάτι ετοιμάζουν για το ανελεύθερο διαδίκτυο της νέας εποχής, με μέτρα τα οποία φυσικά θα είναι για το..."καλό"μας.  

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com