Translate

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Επίδειξη δύναμης από την Σεούλ – Βομβάρδισαν τα σύνορα vid

Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν ξανά στην κορεατική χερσόνησο. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν τάραξε ξανά τον κόσμο με τη νέα πυραυλική δοκιμή που πέρασε πάνω την Ιαπωνία.

Στις βόρειες περιοχές της Ιαπωνίας, ήχησαν οι σειρήνες του πολέμου και η κυβέρνηση ειδοποίησε με sms τους πολίτες να βρουν καταφύγιο.
Άμεσα, Νότια Κορέα και ΗΠΑ «απείλησαν» ότι θα απαντήσουν. Και σε μια επίδειξη δύναμης, ανάλογη με εκείνη που έκανε ο Κιμ Γιονγκ Ουν με τη νέα πυραυλική δοκιμή, η Σεούλ έστειλε το μήνυμά της.
Λίγες ώρες μετά τη νέα δοκιμή της Βόρειας Κορέας, με εντολή του προέδρου Moon Jae-in, τέσσερα μαχητικά F15 έριξαν οκτώ βόμβες πολλαπλών χρήσεων MK84, σε πεδίο βολής κοντά στα σύνορα των δυο κρατών της χερσονήσου, στην περιοχή Taebaek.
Στόχος της άσκησης να σταλεί μήνυμα πως η Νότια Κορέα έχει τη στρατιωτική ικανότητα και η βούληση να «τιμωρήσει» τη Βόρεια Κορέα.
Ο γραμματέας του Νοτιοκορεάτη προέδρου, Yoon Young-chan, δήλωσε ότι η στρατιωτική άσκηση και ο βομβαρδισμός από τα F15 αποφασίστηκε αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, όπου συζητήθηκαν τα αντίποινα που θα μπορούσαν να ληφθούν μετά τη νέα πρόκληση της Πιονγκγιάνγκ.
Σχεδόν συγχρόνως, η Νότια Κορέα έδωσε στη δημοσιότητα κι ένα video από δική της πυραυλική δοκιμή, που έγινε την περασμένη εβδομάδα.
Λίγο αφού ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Νότιας Κορέας, ο πρόεδρος της χώρας επικοινώνησε με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο σύμβουλος ασφαλείας του Νοτιοκορεάτη προέδρου μίλησε με τον Αμερικανό ομόλόγο του, Χέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΜάστερ. Σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap, ο Αμερικανός στρατηγός τόνισε τη στήριξη του Ντόναλντ Τραμπ στην πολιτική του προέδρου Μουν όσον αφορά στη Βόρεια Κορέα και την απάντηση της Σεούλ στη δοκιμή της Πιονγκγιάνγκ.
ΗΠΑ και Ιαπωνία ζήτησαν τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία θα γίνει το απόγευμα της Τρίτης. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε, έκανε λόγο για «άνευ προηγουμένου σοβαρή απειλή».                                                             πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com