Translate

ΘΕΛΕΤΕ ''ΜΟΥΣΙΑ'' - Το ΝΑΤΟ προσομοίωσε επίθεση στην Τουρκία – Επιβεβαιώνονται τα σενάρια «Καλλίπολης» – Ο Ερντογάν απέσυρε τα στρατεύματα του


Τρομερές εξελίξεις λαμβάνουν χώρα που πριν λίγο καιρό θα έμοιαζαν με φάρσα. Ο Ερντογάν απέσυρε και τους 40 Τούρκους στρατιώτες από προγραμματισμένη άσκηση του  ΝΑΤΟ «όταν το όνομα του προέδρου
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η εικόνα του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Mustafa Kemal Atatürk χρησιμοποιήθηκαν σε «χάρτη εχθρών».
Δηλαδή το ΝΑΤΟ προσομοίωσε άσκηση επίθεσης στην οποία ο εχθρός ήταν η Τουρκία του Ερντογάν! Απίστευτα πράγματα!
«Στη Νορβηγία χρησιμοποίησαν έναν χάρτη με τον υποτιθέμενο εχθρό σε νατοϊκή άσκηση στο οποίο υπήρχε το όνομά μου και η εικόνα του [Mustafa Kemal]  Ατατούρκ», δήλωσε ο Ερντογάν, μιλώντας σε συνάντηση των προέδρων του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (Κόμμα ΑΚΕ).
Ο πρόεδρος δήλωσε ότι ενημερώθηκε για το θέμα από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου στρατηγό Χουλουσί Ακάρ και τον Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ömer Çelik.
«Μου είπαν ότι αποσύρουν τους 40 στρατιώτες μας από εκεί [τη Νορβηγία]», δήλωσε ο Ερντογάν. «Τους είπα να το κάνουν αμέσως. Δεν υπάρχει τέτοια συμμαχία», κατέληξε ο ίδιος.
Ο Ερντογάν επανέλαβε επίσης την αποδοκιμασία της Τουρκίας για την υποστήριξη των τρομοκρατικών ομάδων.
Ο ίδιος επέκρινε επίσης σκληρά την δύση για την υποστήριξη του συριακού Δημοκρατικού Κόμματος  (PYD) και του ΡΚΚ, καθώς  και των ένοπλων πτερύγων τους  (YPG), οι οποίες σύμφωνα με το ίδιο απειλούν την σταθερότητα στην περιοχή μέσω  τρομοκρατικών ομάδων.
Σημείωσε ότι οι ΗΠΑ δεν τήρησαν τις περισσότερες από τις υποσχέσεις τους σχετικά με τις οργανώσεις  YPG / PYD στη Συρία.
«Η Afrin στην Συρία είναι σημαντική για την Τουρκία και πρέπει να καθαρίσουμε τους τρομοκράτες του PYD από την περιοχή» δήλωσε ο Erdoğan.
Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι η επιχείρηση Idlib στη Συρία προχωράει όπως έχει προγραμματιστεί και ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος ως αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας, Ιράν και Ρωσίας.
Πρόκειται σαφώς για ανεξέλεγκτες διαστάσεις που λαμβάνουν χώρα  καθημερινά, με την  κόντρα Τουρκίας-ΗΠΑ να λαμβάνει πλέον «άλλες διαστάσεις» .   
Οι ΗΠΑ επεξεργάζονται πολλά και διαφορετικά σενάρια για αυτήν  την «αυτόνομη» στάση του Ερντογάν , τα οποία ξεκινούν από μια μικρή επιχείρηση εκδίωξης του με «λαϊκή εξέγερση»  από τους αντιφρονούντες, μέχρι την διεξαγωγή  πολεμικής επιχείρησης .
Γι αυτό η αμερικανική πολεμική αεροπορία έχει εγκατασταθεί στην χώρα μας και μαζί με επίλεκτες δυνάμεις κομάντος διεξάγουν συνεχείς αεραποβατικές ασκήσεις και ασκήσεις εναέριου ανεφοδιασμού,  με σαφή σκοπό όμως τα Στενά του Βοσπόρου, τα οποία αποτελούν κομβική περιοχή στην ΝΑ Μεσόγειο .
Η Τουρκία όπως φαίνεται τραβά το δικό της δρόμο και σύντομα …πιο σύντομα από αναμένονταν θα εξέλθει από την βορειοατλαντική συμμαχία με ότι συνέπειες θα έχει αυτή η κίνηση.
Γιατί οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για μια νέα μάχη Καλλίπολης;
Η στρατηγική σημασία της χερσονήσου της Καλλίπολης ήταν γνωστή στα στρατιωτικά επιτελεία από παλιά αναφέρει δημοσίευμα.       pronews

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com