Translate

Ο κόσμος αλλάζει: Κάλεσμα Πούτιν σε Τραμπ για «πραγματική συνεργασία»!


Μόλις πριν από λίγα λεπτά έγινε γνωστό από διεθνή ΜΜΕ το περιεχόμενο ενός ευχητήριου τηλεγραφήματος του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, προς τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή το καλωσόρισμα του νέου έτους.
Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, ο «Τσαρ Βλαντ» κάλεσε τον Αμερικανό ομόλογό του σε μια «πραγματιστική συνεργασία», βασισμένη σε έναν «αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων».
«Ένας εποικοδομητικός ρωσο-αμερικανικός διάλογος είναι ιδιαίτερα απαραίτητος για να ενισχυθεί η στρατηγική σταθερότητα στον κόσμο», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή-κάλεσμα του Ρώσου προέδρου για τη νέα χρονιά που απευθύνεται προς τους ηγέτες του κόσμου.
Η συμπάθεια μεταξύ των δύο ηγετών δεν είναι κρυφή, καθώς μόλις πριν από λίγες μέρες ο ίδιος ο Β.Πούτιν είχε ευχαριστήσει προσωπικά τον Τραμπ επειδή προστάτεψε την χώρα του από ένα τρομοκρατικό χτύπημα. 
         Με την σειρά του και ο Αμερικανός πρόεδρος προέβη το τελευταίο διάστημα σε μία σειρά από δηλώσεις στήριξης προς τον Ρώσο ηγέτη, παρά την επιμονή των δικαστικών αρχών στις ΗΠΑ να εμπλέκουν συνεχώς την Ρωσία σε υποθέσεις υποκλοπών:
Η εθνική δεξιά που πρεσβεύει ο Τραμπ και φαίνεται να κερδίσει έδαφος στις ΗΠΑ, αλλά και το δόγμα Πούτιν, για την ώρα βαδίζουν σε δρόμους παράλληλους, διαχωρίζοντας την θέση τους από την πολιτική της Νέας Τάξης. 
Το μεγάλο στοίχημα είναι το κατά πόσο οι ΗΠΑ του Τραμπ θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα Πούτιν, κάτι που πρωτίστως θα εξαρτηθεί από το βαθύ αριστερό κράτος στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.                                                                       ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com