Translate

Το είπαν και αυτό: «Έγκλημα να θες να γίνεις μάνα ενώ χρωστάς»


Η Ελλάδα μας αλλάζει. Η Νέα Εποχή δεν εξαφανίζει σταδιακά μόνο τον όρο «ιδιοκτησία» αλλά και τον θεσμό της οικογένειας.

Στα Ειρηνοδικεία μια Δευτέρα εκδικάζονται δεκάδες υποθέσεις
υπερχρεωμένων νοικοκυριών με τον κίνδυνο πλειστηριασμών και αρπαγής ακόμα και της πρώτης κατοικίας να «στοιχειώνει» το μυαλό εκατοντάδων πολιτών.
Η κάθε υπόθεση διαρκεί το πολύ 20 λεπτά. Η πρόεδρος φωνάζει το όνομα του αιτούντος, που πρέπει να πει, είτε ο ίδιος, είτε διαμέσου του πληρεξουσίου δικηγόρου του, αν παρίσταται ή όχι και μετά τα ονόματα των πιστωτών, που είναι όλες τράπεζες, Εθνική, Eurobank, Alphabank, Πειραιώς, Citybank, Αγροτική, Εμπορική.
Ξεκινούν οι ερωτήσεις!
Εμείς θα σταθούμε σε μία υπόθεση, την οποία εντοπίσαμε σε αναφορά του 3pointmagazine!
Πρόκειται για μία δανειολήπτρια γύρω στα 35-40 σε ηλικία. Είχε πάρει δάνειο πριν από καμιά δεκαριά χρόνια για να ανοίξει μαζί με μια συνεργάτιδά της μια ιδιωτική επιχείρηση υγείας. Αγόρασαν τον εξοπλισμό και νοίκιασαν το χώρο, ωστόσο κάποια στιγμή η συνεργάτιδά της αποσύρθηκε από την επιχείρηση, με αποτέλεσμα η δανειολήπτρια από μόνη της να μη μπορεί να συνεχίσει, ενώ ο εξοπλισμός είχε αγοραστεί και πολλά χρήματα είχαν δαπανηθεί στο όνομά της.
Μετά το κλείσιμο της επιχείρησης, τής έμεινε το δάνειο, το οποίο κάποια στιγμή δεν μπορούσε πλέον να αποπληρώσει με αποτέλεσμα να καταστεί κόκκινο και μετά από χρόνια να αιτηθεί να μπει στο νόμο Κατσέλη και έτσι η υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο.
Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα αυτή η γυναίκα έχει παντρευτεί και έχει κάνει δύο παιδιά!
Μέγα έγκλημα αυτό για την δικαστική έδρα!
  • Πρόεδρος: Σήμερα έχετε παιδιά;
  • Αιτούσα: Μάλιστα, δύο.
  • Πρόεδρος: Τι ηλικίες;
  • Αιτούσα: Δυόμιση χρονών το ένα και οκτώ μηνών το άλλο.
  • Πρόεδρος: Και εσείς, παρά το γεγονός ότι χρωστούσατε στην τράπεζα, αποφασίσατε να μείνετε έγκυος και να κάνετε παιδιά;
Σύμφωνα λοιπόν με την πρόεδρο του δικαστηρίου δικαίωμα για να κάνουν παιδιά έχουν μόνο αυτοί που δε χρωστούν πουθενά!
Αγαπητοί αναγνώστες, η εν λόγω νοοτροπία σταδιακά παγιώνεται στην χώρα μας! Όποιος κάνει παιδιά, σε περιόδους κρίσης και «κόκκινων δανείων», θα αντιμετωπίζεται ως εχθρός της «κοινής λογικής» μιας νέας κοινωνίας που εγκαθιδρύεται μπροστά στα μάτια μας!
Κάποιοι δικαστές υπερασπίζονται με σθένος το δικαίωμα των τραπεζών να πάρουν τα πάντα, με επιχείρημα ακόμα και την «παράλογη» δημιουργία οικογένειας.
Οι κατοικίες όλων βρίσκονται στο στόχαστρο, ενώ οι τράπεζες προστατεύονται από το Κράτος. Οι οικογένειες όλων βρίσκονται στο στόχαστρο…                                                                      πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com