Translate

Έτσι θέλει να απαντήσει η Νέα Τάξη στον Ντόναλντ Τραμπ


Η Κίνα και ο Καναδάς έδειξαν τη βούλησή τους να διαπραγματευθούν και να υπογράψουν μία συμφωνία ελεύθερου εμπορίου (FTA) κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του Καναδού πρωθυπουργού
Τζάστιν Τριντό, δήλωσε εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.
Μετά την ανάληψη της εξουσίας στον Λευκό Οίκο από τον Ντόναλντ Τραμπ, επιχειρείται να αναδειχθεί η αχανής Κίνα σε πρώτη δύναμη της Νέας Τάξης, με τα σύνορα να «καταργούνται» ανάμεσα σε εκείνη και χώρες, οι οποίες αντιδρούν στην διακυβέρνηση Τραμπ στις ΗΠΑ, η οποία εναντιώνεται στην περιβόητη Ατζέντα 2030.
Σημειώνεται πως ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έχει ανακοινώσει πως ενδέχεται να διαλύσει την Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου στην Βόρεια Αμερική (NAFTA), λίγες ημέρες πριν τον προγραμματισμένο δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων για την αναθεώρηση της 23ετούς συμφωνίας.
«Είμαστε σε διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης της NAFTA (της χειρότερης εμπορικής συμφωνίας που έχει γίνει ποτέ) με το Μεξικό και τον Καναδά. Μήπως πρέπει να τερματισθεί;», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται πως η Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής (NAFTA) είναι μια εμπορική συμφωνία μεταξύ του Μεξικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και του Καναδά.
Σε απάντηση στις απειλές Τραμπ, η Κίνα και ο Καναδάς προχώρησαν σε βάθος, διαπραγματεύσεις για FTA κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Τριντό.
Όπως μάλιστα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προωθήσουν την οικονομική παγκοσμιοποίηση, στην οποία αντιδρά η Εθνική Δεξιά του Τραμπ, η οποία προτιμά τις διακρατικές συμφωνίες από τα τραστ χωρών με ανοιχτά σύνορα.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εμβαθύνουν την πρακτική συνεργασία τους στο εμπόριο, τις επενδύσεις, την καθαρή τεχνολογία και το διάστημα, καθώς και να διευρύνουν τις ανταλλαγές πολιτών στον τουρισμό, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό.
Φυσικά, συμφώνησαν να προωθήσουν τον συντονισμό στα διεθνή και περιφερειακά θέματα και να εργασθούν από κοινού για την αντιμετώπιση της δήθεν υπερθέρμανσης, με βάση στην οποία επιβάλλονται παντού στον πλανήτη «πράσινοι φόροι» και πολλά άλλα.                                       πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com