Translate

ΕΚΤΑΚΤΟ- Ο Oργανισμός Iσλαμικών Χωρών αναγνώρισε την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως παλαιστινιακή πρωτεύουσα – Σκηνικό θρησκευτικού πολέμου


Ηχηρή «σφαλιάρα» κατά των ΗΠΑ πριν λίγο μετά την ανακοίνωση του Oργανισμού Ισλαμικής συνεργασίας (ΟΙC), ο  οποίος συμφώνησε να αναγνωριστεί η Ανατολική Ιερουσαλήμ ως παλαιστινιακή πρωτεύουσα,
αποδεχόμενος την τουρκική πρόταση Ερντογάν.
Ο Τούρκος πρόεδρος ταυτόχρονα χρίζεται «σημαιοφόρος» του αγώνα κατά του Ισραήλ αλλά και οποιασδήποτε προσπάθειας να εκδιωχθούν 324 000 μουσουλμάνοι και μη από την πόλη αυτή, κάτι που είναι στα άμεσα σχέδια της ισραηλινής κυβέρνησης.
Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) συμφώνησε  για την Ανατολική Ιερουσαλήμ  σε έκτακτη σύνοδο κορυφής στην Κωνσταντινούπολη.
Η απόφαση, εκδόθηκε σήμερα 13 Δεκεμβρίου, και σαφώς αντιφάσκει με την πρόσφατη αναγνώριση της Ιερουσαλήμ από τον  Πρόεδρο των ΗΠΑ .Ν. Τραμπ,  ως «αδιαίρετη» και επίσημη πρωτεύουσα του  Ισραήλ…ευνοώντας τα σύνορα προ του 1967, από τη λύση των δύο κρατών.
Σε αντιδιαστολή ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του παλαιστινιακού κράτους.
«Καλώ τις χώρες που εφαρμόζουν το διεθνές δίκαιο και την δικαιοσύνη να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κατεχόμενου παλαιστινιακού κράτους», δήλωσε ο Ερντογάν, μιλώντας στη σύνοδο κορυφής του οργανισμού στην Κωνσταντινούπολη.
«Είναι απαραίτητο για τις χώρες που δεν έχουν ακόμη αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος να κάνουν  αυτό το σημαντικό βήμα, για να διατηρηθεί η απαραίτητη  ισορροπία που θα εξασφαλίσει ειρήνη και δικαιοσύνη στην περιοχή», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε σήμερα ότι η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ ήταν «το μεγαλύτερο έγκλημα» και μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
Το γεγονός αυτό φέρνει αντιμέτωπες τις ΗΠΑ για πρώτη φορά τόσο σοβαρά με το σύνολο του ισλαμικού κόσμου , με  πολλές  χώρες μάλιστα με τις οποίες οι Αμερικανοί έχουν πολύ …στενές σχέσεις.                                             ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com