Translate

Εξελίξεις: Εκτός UNESCO το Ισραήλ για να μην "κλέψουν" τα Ιεροσόλυμα


Ανακοινώθηκε πριν από λίγες ώρες και επίσημα η αποχώρηση του Ισραήλ από την UNESCO, διαδικασία η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως και το τέλος του 2018. 
Όπως σας είχαμε ενημερώσει μέσα από το el.gr, Ισραήλ και ΗΠΑ δημιουργούν ένα κοινό μέτωπο ενάντια στη διεθνή κοινότητα, η οποία και εποφθαλμιά τους "Αγίους Τόπους". Φυσικά , μετά και τη στήριξη των ΗΠΑ του Τραμπ, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει το εβραϊκό κράτος.
"Η απόφασή μας βασίστηκε στις προσπάθειες της ΟΗΕ για την αποσύνδεση της εβραϊκής ιστορίας από τη χώρα του Ισραήλ", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Εμμανουήλ Ναχσόν. Πρόσθεσε επίσης ότι η επίσημη επιστολή υπαναχώρησης θα υποβληθεί μέχρι το τέλος του έτους και ότι το Ισραήλ θα εγκαταλείψει αποτελεσματικά τον οργανισμό μέχρι τα τέλη του 2018.
Θυμίζουμε πως η UNESCO -μαζί με τον ΟΗΕ- είναι από τις διεθνείς οργανώσεις που στηρίζουν την λύση των "δύο κρατών" εντός του Ισραήλ, έχοντας αναγνωρίσει ως «κρατική υπόσταση» την Παλαιστίνη και σιγοντάροντας την οικουμενικότητα των "Αγίων Τόπων".
                                              
Μη μπορώντας πλέον η UNESCO και γενικότερα η διεθνής κοινότητα να επικαλεστεί το επιχείρημα του «μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς» για τα Ιεροσόλυμα, ο σκόπελος για την παγκόσμια εξουσία μεγαλώνει όλο και περισσότερο, ιδιαίτερα από τη στιγμή που και οι ΗΠΑ του Τραμπ εισέρχονται στο παιχνίδι.
Παράλληλα μπορεί η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν να στηρίζει -έστω και στα λόγια- την λύση των δύο κρατών, ωστόσο κρατά μία μάλλον πιο ουδέτερη στάση, αφήνοντας να τρέξουν οι εξελίξεις
Στην παρούσα φάση η αποτυχία σε κάτι που επί θητείας Μπαράκ Ομπάμα φαινόταν αρκετά πιθανό να γίνει ανά πάσα στιγμή, φέρνει αμηχανία στη διεθνή κοινότητα, η οποία είναι πολύ πιθανό να προσφύγει σε μέτρα για την...τιμωρία του Ισραήλ και την "διαφύλαξη της ειρήνης" στη Μ.Ανατολή.
Το μόνο σίγουρο είναι πως οι εξελίξεις τρέχουν και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, ειδικά από τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ αρχίζει να αποκτά πραγματική ισχύ στις ΗΠΑ.                                       πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com