Translate

Επανεμφάνιση της Marion Le Pen στην πολιτική. Η ομιλία της στην Διάσκεψη των Συντηρητικών στις ΗΠΑ δημιουργεί σε κάποιους αναστάτωση

Αρκετά μέλη του αμερικανικού κατεστημένου των μέσων μαζικής ενημέρωσης - συμπεριλαμβανομένων λεγόμενων συντηρητικών - έχουν καταρρεύσει στα μέσα κοινωνικής
δικτύωσης μετά την ανακοίνωση ότι ηMarion Maréchal-Le Pen θα μιλήσει αυτή τη βδομάδα στη Συνδιάσκεψης Πολιτικής Δράσης των Συντηρητικών (CPAC). 

Η Marion Le Pen - η οποία είναι πιο θρησκευόμενη και κοινωνικά συντηρητική από τη θεία της, Marine LePen - έχει προσκληθεί να μιλήσει μια ώρα μετά τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ MikePence στην εκδήλωση, μια ημέρα πριν εμφανιστεί ο Donald Trump στην ίδια σκηνή.

Η 27χρονη, η οποία πριν από ένα χρόνο ανακοίνωσε ότι αποσύρεται προσωρινά από την πολιτική, θα είναι η δεύτερη στην σειρά που θα εμφανιστεί στην πρώτη ολόκληρη ημέρα των ομιλιών στην ετήσια Συνδιάσκεψη Πολιτικής Δράσης των Συντηρητικών, μαζί με ρεπουμπλικάνους βουλευτές, συντηρητικούς από τον χώρο των mediaκαι βετεράνους.

Ο πρώην ηγέτης της Ukip Nigel Farageθα είναι παρών επίσης.

Ο πρόεδρος της American ConservativeUnionMatt Schlapp δέχτηκε επίθεση από πρόσωπα του συστήματος τη Δευτέρα βράδυ μετά την ανακοίνωση ότι η κ. Le Pen θα δώσει σύντομη ομιλία στην CPAC την Πέμπτη το πρωί.

Ο Schlapp υπερασπίστηκε την πρόσκληση απέναντι σε διάφορες προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης που δυσανασχέτησαν έντονα, όπως ο εβραϊκής καταγωγής αρχισυντάκτης τηςNational ReviewJonah Goldberg, - που ποτέ δεν ήταν οπαδός του Trump - που κατηγόρησε την Le Pen ότι είναικρατικίστρια («statist»).

Ο Goldberg συνέκρινε την Le Pen με τον παππού της και πρώην ηγέτη του FrontNationalJean-Marie Le Pen, και την «μαμά» της, που ενδεχομένως αναφέρεται στην σημερινή ηγέτη του FN και πρώην προεδρική υποψήφια Marine Le Pen, η οποία στην πραγματικότητα είναι η θεία της.

Άλλοι, όπως ο λογαριασμός “ReaganBattalion” (Τάγμα Ρέιγκαν) στο Twitter, χαρακτήρισαν την κυρία Le Pen μια«Γαλλίδα εθνικο-σοσιαλίστρια»λέγοντας ότι «υποστηρίζει φορολογικές αυξήσεις» όπως οι ακρο-αριστεροί Δημοκρατικοί Bernie Sanders καιElizabeth Warren.

Η Le Pen ενέκρινε το φορολογικό σχέδιο της θείας της πέρυσι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Το σχέδιο αυτό επιδιώκει να μειώσει τους φόρους εισοδήματος κατά 10% στις τρεις πρώτες φορολογικές κλίμακες και θέλησε να αποκαταστήσει μια φορολογική απαλλαγή για υπερωριακή εργασία που καταργήθηκε το 2012.

Η ομάδα, η οποία υποστηρίζει σθεναρά τον αποτυχημένο προεδρικό υποψήφιοEvan McMullin, και τώρα τον MittRomney, ισχυρίστηκε επίσης ότι δεν υπάρχει «τίποτα το συντηρητικό» στην κ.Le Pen παρά την υποστήριξη της για το παραδοσιακό κίνημα του γάμου “ManifPour Tous” και τη στάση της για τη μείωση του αριθμού των αμβλώσεων στη Γαλλία.

Ο Josh Billinson, ο συντάκτης τηςIndependent Journal Review, που ιδρύθηκε από τον πρώην ψηφιακό διευθυντή του National RepublicanSenatorial CommitteeAlex Skatell, συνέδεσε επίσης την Le Pen με τους ναζί.

Η Marion Le Pen, μέλος ενός γαλλικού πολιτικού κόμματος που ιδρύθηκε από συνεργάτες των ναζί, μιλάει στην CPACτην Πέμπτη. Πέρυσι, η θεία της Marion, ηMarine Le Pen αρνήθηκε το γαλλικό ρόλο στη Vel' d'Hiv Roundup (πρόκειται για την μαζική σύλληψη 13.000 Εβραίων της Γαλλίας, οι οποίοι κατέληξαν σε γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης).


Marion Le Pen, a member of a French political party founded by Nazi collaborators, is speaking at CPAC on Thursday. Last year, Marion’s aunt Marine Le Pen denied the French role in the Vel d’Hiv roundup of French Jews for deportation.
Ο Billinson θύμισε μια αμφισβητούμενη δήλωση από την Marine Le Pen πέρυσι η οποία ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση Vichyήταν υπεύθυνη για τη στρογγυλοποίηση των Εβραίων στο Vél d'Hiv το 1942. Προσέθεσε ότι η κυβέρνηση Vichy δεν ήταν τότε η κυβέρνηση της Γαλλίας , επικαλούμενη μια δήλωση του στρατηγούCharles de Gaulle του 1944 που κήρυξε το καθεστώς Vichy παράνομο και παράνομο.

ΚΟ / πηγή (κι εδώ)

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com