Translate

Τον Μάρτιο του 2019 ξεκινά ο «εφιάλτης» στην Ελλάδα - Θα προλάβουν;

Το Περιουσιολόγιο εξαγγέλθηκε για πρώτη φορά περίπου πριν από δέκα χρόνια.
Μέχρι στιγμής έχει παραμείνει στα χαρτιά, αλλά η ώρα
του πλησιάζει, σύμφωνα με α ρεπορτάζ του Σαββατοκύριακου.
Όπως το el.gr σας έχει εξηγήσει η περιβόητη «ρήτρα μη αντιστρεψιμότητας» δεσμεύει την κυβέρνηση της Αριστεράς πως δεν θα πάρει πίσω κανένα από τα Μνημονικά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί από το 2010 έως σήμερα.
Το εν λόγω 5ετές σχέδιο έως το 2022, το οποίο θα προηγηθεί του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το περιουσιολόγιο.
Όπως όμως προκύπτει από το επιχειρησιακό σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, το οποίο δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με την υπογραφή του διοικητή Γιώργου Πιτσιλή, θα είναι πλήρως λειτουργικό τον Μάρτιο του 2019!
Αυτό έχουν ζητήσει, ούτως ή άλλως, οι δανειστές από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Ό,τι δεν δηλώνεται, θα κατάσχεται! Ακόμα και τα «χρήματα στο σεντούκι! Δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ!
Σκοπός του περιουσιολογίου είναι η ηλεκτρονική καταγραφή του συνόλου της ακίνητης, κινητής και άυλης περιουσίας όλων των φυσικών και νομικών προσώπων καθώς και των νομικών οντοτήτων.
Η εν λόγω καταγραφή κρίνεται, σύμφωνα με την κυβέρνηση, απολύτως αναγκαία ως εργαλείο άσκησης φορολογικής πολιτικής!
Ενδέχεται να το προχωρήσουν παραπέρα και οι πολίτες θα φορολογούνται με βάση την περιουσία τους και όχι το εισόδημά τους. Αν έχουν λεφτά στην άκρη για δύσκολες ώρες θα πρέπει να τα δηλώσουν, ειδάλλως το Κράτος θα το «αρπάζει».
Καταγράφονται τα πάντα ακόμα και τα εσώρουχα, σε έναν «εφιάλτη» που ξεκινά στην Ελλάδα.
Το Πληροφοριακό Σύστημα του Πλήρους Ηλεκτρονικού Περιουσιολογίου θα αποτελείται από τα ακόλουθα υποσυστήματα:
  • Υποσύστημα Φορολογουμένων. Οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής στοιχείων περιουσίας (αρχικής και τροποποιητικής), προβολής και εκτύπωσης της συνολικής τους εικόνας, καθώς και τροποποίησης λανθασμένων πληροφοριών.
  • Υποσύστημα Εσωτερικών Χρηστών. Ειδικοί χρήστες της φορολογικής διοίκησης θα έχουν τη δυνατότητα προβολής των στοιχείων της περιουσίας και συσχέτισής τους με άλλες πληροφορίες της φορολογικής διοίκησης για τον εντοπισμό πιθανών περιπτώσεων απόκρυψης εισοδημάτων. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα καταχώρισης των περιουσιακών στοιχείων, τα οποία προκύπτουν έπειτα από έλεγχο ο οποίος έχει καταστεί οριστικός.
Διαβάστε το ρεπορτάζ της Real News: 
click πάνω στο άρθρο για να το διαβάσετε σε μεγένθυση







el.gr

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com