Translate

ΠΡΟΣ ΕΥΘΕΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΗΠΑ-ΙΡΑΝ vid

Θα χτυπήσουν το Ιράν
Σχέδιο του John Bolton: Αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν το 2018
Ο Rob Malley, ο οποίος συντονίζει την πολιτική της Μέσης
Ανατολής στη διοίκηση του Ομπάμα, παρατήρησε ότι ο διορισμός του Μπόλτον, μαζί με τον ορισμό του κριτή του Ιράν Mike Pompeo ως γραμματέα του κράτους, φάνηκε να σηματοδοτεί ότι η (πυρηνική) συμφωνία του Ιράν θα είναι «θαμμένη» μέσα σε μήνες. Ο Trita Parsi, ηγέτης του Εθνικού Ιρανικού Αμερικανικού Συμβουλίου, έγραψε στο Twitter: «Πολίτες, αφήστε αυτό να είναι πολύ σαφές: Ο διορισμός του Μπόλτον είναι ουσιαστικά μια δήλωση πολέμου με το Ιράν. Με τον Pompeo και τον Bolton, ο Tραμπ συναρμολογεί ένα πολεμικό γραφείο.»

Μόλις οκτώ μήνες, σε μια συνάντηση στο Παρίσι, ο Μπόλτον είπε στα μέλη της ιρανικής ομάδας εξόριστων, γνωστών ως Mujahedeen-e-Khalq, MEK ή Mujahedeen του Λαού, ότι η διοίκηση Tραμπ πρέπει να αγκαλιάσει τον στόχο τους για άμεση αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν και να αναγνωρίσουν την ομάδα τους ως μια «βιώσιμη» εναλλακτική λύση.
«Το αποτέλεσμα της επανεξέτασης της πολιτικής του Προέδρου θα πρέπει να είναι να διαπιστώσει ότι η επανάσταση του Αγιατολάχ Χομεϊνί του 1979 δεν θα διαρκέσει μέχρι τα 40α γενέθλιά του», δήλωσε ο Μπόλτον. (Η 40ή επέτειος της Ιρανικής επανάστασης θα γίνει στις 11 Φεβρουαρίου 2019.) «Η δηλωμένη πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών πρέπει να είναι η ανατροπή του καθεστώτος των μουλάδων στην Τεχεράνη», πρόσθεσε ο Μπόλτον. «Η συμπεριφορά και οι στόχοι του καθεστώτος δεν πρόκειται να αλλάξουν και ως εκ τούτου η μόνη λύση είναι να αλλάξει το ίδιο το καθεστώς».
Όπως σημείωσε ο Ιρανός ομοφυλόφιλος δημοσιογράφος Bahman Kalbasi, ο Μπόλτον ολοκλήρωσε τη διεύθυνσή του στους εξορκίους με την υπόσχεσή του: «Γι ‘αυτό, πριν από το 2019, θα γιορτάσουμε εδώ στην Τεχεράνη!»
Για να καταλάβουμε πόσο έκδηλο είναι ότι ο άνθρωπος που πρόκειται να γίνει ο ανώτατος αξιωματούχος της εθνικής ασφάλειας του προέδρου έκανε αυτήν την υπόσχεση στο ΜΕΚ, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι μέχρι πρόσφατα οι Ιρανοί αντιφρονούντες είχαν περάσει τρεις δεκαετίες προσπαθώντας να επιτύχουν τους στόχους τους μέσω της βίας, συμπεριλαμβανομένων των τρομοκρατικών επιθέσεων.
Το MEK υποστήριξε τον Σαντάμ Χουσεΐν κατά τη διάρκεια του πολέμου Ιράν-Ιράκ. Σήμερα, το ΜΕΚ αντιμετωπίζεται αρνητικά από τους περισσότερους Ιρανούς, οι οποίοι θα προτιμούσαν να διατηρήσουν το status quo αντί να αγκαλιάζουν αυτό που θεωρούν μια διεφθαρμένη εγκληματική λατρεία που σκότωσε πολλούς Ιρανούς κατά τη διάρκεια του πολέμου.
Ο υπουργός του Ιράν του Συμβουλίου Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας Αλί Σαμχάνι έχει προσβληθεί από το διορισμό του πρώην αμερικανικού πρεσβευτή Τζον Μπόλτον ως σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλείας των Η.Π.Α, δήλωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars. Ο γραμματέας επεσήμανε συγκεκριμένα τους δεσμούς του Μπόλτον με την ομάδα του Mujahedeen-e-Khalq (ΜΕΚ), την ιρανική μαρξιστική αντιπολίτευση που επιδιώκει την ανατροπή της κυβέρνησης του Αγιατολάχ και μετέβη σε λίστες τρομοκρατικών ομάδων τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ για πολύ καιρό, ως που αφαιρέθηκαν το 2009 και το 2012 αντίστοιχα, και εξακολουθεί να βρίσκεται στο Ιράν.
«Είναι κρίμα που ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών πληρώνεται από τρομοκρατική ομάδα», δήλωσε ο Αλί Σαμχάνι.
Ο Μπόλτον παρακολουθεί εδώ και χρόνια διασκέψεις που διοργανώνει η MEK, οι οποίες θεωρούν ότι είναι ιρανική κυβέρνηση εξόριστων.
«Ο Ιστορικός Meacham δηλώνει ότι «Η Μπόλτον αυξάνει τη δέσμευσή της για στρατιωτική δράση σε όλο τον κόσμο».
Ο νέος σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ του Πρόεδρος Τραμπ, εχει την ΕΕ, την Κίνα και τη Ρωσία στο στόχαστρό του.
Ο Συνταγματάρχης Patrick Lang, συνταξιούχος ανώτερος υπάλληλος της Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ και στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού των ΗΠΑ (οι Green Berets), ο οποίος ήταν ο «Υπεύθυνος Άμυνας για τη Μέση Ανατολή, τη Νότια Ασία και την Τρομοκρατία» συνόψισε σε πρόσφατη έκθεσή του στην ιστοσελίδα του Semper Tyrannis όταν είπε:
«Ο διορισμός του Pompeo και η τελική του επιβεβαίωση φέρνει τον κόσμο πιο κοντά σε μια σύγκρουση ΗΠΑ-Ρωσία. Εάν συμβεί αυτό, θα είναι δύσκολο να αποφευχθεί η χρήση πυρηνικών όπλων. Το Ισραήλ θέλει έναν πόλεμο, έναν καταστρεπτικό πόλεμο με το Ιράν. Το Ισραήλ θέλει τις ΗΠΑ να κερδίσουν αυτόν τον πόλεμο που ήταν για το Ισραήλ. Στις προτάσεις, το Ισραήλ θα καταστρεφόταν σε τέτοιο βαθμό ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Αυτή είναι μια στιγμή σαν του Αυγούστου του 1914 «.
Ο Θεός να μας βοηθήσει.
 nikosxeiladakis.gr

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com