Translate

Μια περίεργη προετοιμασία: Χωρίς κινητά στον στρατό για μία εβδομάδα – Ιδού πως μας «χτυπά» η Αγκυρα

Μια περίεργη προετοιμασία, η οποία έχει σχέση με τις επικοινωνίες, εφαρμόζεται για πρώτη φορά στον Στρατό.
Μόνο με υπηρεσιακά μέσα πραγματοποιούνται οι
επικοινωνίες στον Στρατό Ξηράς αυτή την εβδομάδα καθώς ύστερα από σχετική εντολή της στρατιωτικής ηγεσίας τα στελέχη του Σώματος έχουν απενεργοποιήσει τα κινητά τηλέφωνά τους.
Πρόκειται για δράση, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στις Ενοπλες Δυνάμεις και βρίσκεται σε εξέλιξη από την περασμένη Δευτέρα, με στόχο την εξοικείωση του στρατιωτικού προσωπικού με την χρήση των υπηρεσιακών μέσων, που εξασφαλίζουν ασφαλείς επικοινωνίες και και όχι των κινητών τηλεφώνων, που είναι ευάλωτα σε υποκλοπές.
Σύμφωνα με υπηρεσιακό έγγραφο, που παρουσιάζει η ιστοσελίδα, “armyvoice.gr”, την τρέχουσα εβδομάδα 16-20 Απριλίου 2018 υλοποιείται η δράση, “Εβδομάδα χωρίς κινητά”. Η δράση αυτή λαμβάνει χώρα μετά τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις Καστανιές και το “ξεσκόνισμα” των κινητών τους από τις τουρκικές αρχές και εντάσσεται στο πλαίσιο ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω της κλιμακούμενης τουρκικές προκλητικότητας.
Οπως αναφέρεται στο έγγραφο,“1) Σας γνωρίζουμε, σε εκτέλεση του (α) σχετικού, ότι από 16 έως 20 Απριλίου 2018 θα υλοποιηθεί για πρώτη φορά η δράση ‘εβδομάδα χωρίς κινητά’, κατά την διάρκεια της οποίας, θα χρησιμοποιούνται αυστηρά ΜΟΝΟ υπάρχοντα υπηρεσιακά επικοινωνιακά μέσα για την κάλυψη των υπηρεσιακών επικοινωνιακών αναγκών, πλην των περιπτώσεων που αφορούν σε περιστατικά ασφαλείας και άμεσης επιχειρησιακής ετοιμότητας και μόνο εφόσον δεν είναι εφικτή η άμεση ενημέρωση της Ιεραρχίας, μέσω των υφιστάμενων υπηρεσιακών επικοινωνιακών συστημάτων.
2)Η δράση θα υλοποιηθεί με την καθολική συμμετοχή του προσωπικού και θα επαναλαμβάνεται ανά τρίμηνο.
3)Επισημαίνεται κατά τη χρήση προσωπικού ή υπηρεσιακού μέσου επικοινωνίας, η τήρηση των κανόνων ασφαλείας για αποφυγή διαρροής πληροφοριών”.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, κατά την κρίση των Ιμίων το 1996 καταγράφηκαν σοβαρότητα προβλήματα στις επικοινωνίες των ελληνικών δυνάμεων και 22 ολόκληρα χρόνια μετά και υπό την πιθανότητα πρόκλησης “θερμού” επεισοδίου από τους Τούρκους πραγματοποιείται για πρώτη φορά άσκηση με κλειστά τα κινητά τηλέφωνα. 
Δείτε το έγγραφο:
Tι σημαίνουν όλα αυτά; Οτι στις ΕΔ προετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Ολα λοιπόν δείχνουν προς κλιμάκωση. 
Ιδοού πως μας χτυπάει η Αγκυρα
Δύο Τούρκοι διακινητές, στην τουρκική πλευρά του ποταμού Έβρου ετοιμάζονται να περάσουν στην Ελλάδα με βάρκα, δύο Σύριους πρόσφυγες.
Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή απέναντι από το χωριό Πύθιο Διδυμοτείχου και το βίντεο που δημοσίευσε το evros-news.gr, έδωσαν στον πρόεδρο της κοινότητας, οι ίδιοι οι πρόσφυγες.
Σύμφωνα με τα όσα είπαν, οι Τούρκοι διακινητές -οι οποίοι διακρίνονται ξαπλωμένοι και χαμογελαστοί στο βίντεο- ζήτησαν και πήραν 900 ευρώ από κάθε άτομο, προκειμένου να τους περάσουν απέναντι με φουσκωτή βάρκα.
Σύμφωνα με το evros-news, ο πρόσφυγας που τραβάει το βίντεο αναφέρει: «Είμαστε στην πλευρά της Τουρκίας. Απέναντι είναι η Ελλάδα και ετοιμαζόμαστε να περάσουμε το ποτάμι με φουσκωτό που έχουμε στη διάθεση μας. από τα δύο άτομα που βλέπετε ξαπλωμένα λες και είναι έτοιμα να… πυροβολήσουν».
Δείτε το εν λόγω βίντεο:
Η Τουρκία λοιπόν μας πιέζει σε όλα τα σημεία. Προκαλεί στο Αιγαίο, ενώ μας φορτώνει με πρόσφυγες, οι οποίοι εγκλωβίζονται στην Ελλάδα και σαν αποτέλεσμα η πατρίδα μας πλέον να μην μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή την ροή. Δεκάδες χιλιάδες βρίσκονται στην Ελλάδα. Πολλοί από αυτούς ίσως και πράκτορες της ΜΙΤ. Εύκολα, οικονομικά και σταθερά, η Τουρκία προσπαθεί να μας ανοίγει παντού μέτωπα. Στο χέρι μας είναι να τα αντιμετωπίσουμε. 
Οι προκλήσεις δεν έχουν τέλος
Οπως αναφέραμε σήμερα, η Τουρκία «όπλισε» χτες το βράδυ τα Ιμια αναφέροντας επί λέξη: «Οι βράχοι των Ιμίων, τα οποία ονομάζει Kardak, και τα χωρικά τους ύδατα και ο εναέριος χώρος τους είναι αποκλειστικά υπό την τουρκική κυριαρχία».
Η Αγκυρα προχώρησε παρακάτω, φεύγοντας από τη θεωρία περί γκρίζων ζωνών και πηγαίνοντας στην θεωρία «τουρκικό έδαφος/τουρκική επικράτεια».
Ηδη ο Στρατός της Τουρκίας είναι έτοιμος, υπάρχει μεγάλη αεροναυτική κινητοποίηση.
Στην τουρκική ακτή απέναντι από τα Ιμια, από την Κυριακή έχουν συγκεντρωθεί πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής, καθώς και του πολεμικού ναυτικού της γείτονος με ελικόπτερα, αλλά και μονάδες ειδικών δυνάμεων με ταχύπλοα.
Σε λίγες ημέρες ξεκινά η μεγάλη τουρκική άσκηση ΕFES 2018 με κεντρικό σενάριο την αποβατική ενέργεια σε κάποιο από τα νησιά του Αιγαίου, συνεπώς η Αγκυρα έχει κινητοποιήσει με τη μορφή «ασκήσεων» μεγάλες δυνάμεις.
Πιο συγκεκριμένα, από τις 30 Απριλίου έως τις 10 Μαΐου στην περιοχή θα υπάρχουν δεκάδες πλοία, φρεγάτες, αποβατικά, δεκάδες τουρκικά αεροπλάνα, βατραχάνθρωποι, πεζοναύτες και δυνάμεις αποβατικές και δεκάδες ελικόπτερα για την άσκηση «Θαλασσόλυκος», και για την άσκηση «ΕFES 2018».
Οι βράχοι του «Kardak» και τα χωρικά τους ύδατα και ο εναέριος χώρος τους είναι αποκλειστικά υπό την τουρκική κυριαρχία.
Η στήριξη που παρέχεται από την ΕΕ στα κράτη μέλη στις «διαφωνίες τους» με τις τρίτες χώρες ως “carte blanche” δεν συμβάλλει στην επίλυση αυτών των θεμάτων στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου.
Μια τέτοια στάση έρχεται επίσης σε αντίθεση με τις αξίες της ΕΕ».
«Οι δηλώσεις σχετικά με το Κυπριακό στο πλαίσιο της έκθεσης δεν είναι τίποτα πέρα ​​από την επανάληψη των ήδη γνωστών απόψεων της ΕΕ που βασίζονται σε λανθασμένες προϋποθέσεις για το Κυπριακό.
Αυτές οι εκφράσεις αντικατοπτρίζουν τη στάση των Ελληνοκυπρίων που είναι ο βασικός λόγος για την αποτυχία της διαπραγματευτικής διαδικασίας και θέτει ένα ακόμη παράδειγμα της εκμετάλλευσης των Ελληνοκυπρίων από την ένταξη στην ΕΕ στις προσπάθειές της για αδιέξοδο.
Το γεγονός ότι η ΕΕ εμμένει στην εν λόγω μονομερή και παραμορφωμένη κατανόηση αποκαλύπτει ότι όχι μόνο δεν διαθέτει στρατηγική αξιολόγηση για την Ανατολική Μεσόγειο αλλά και ότι δεν έχει την ικανότητα να αναπτύξει ένα μακροπρόθεσμο όραμα για την περιοχή».                 ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com