Translate

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ξεκίνησε: Σε πλήρη ισχύ οι ισχυρότερες κυρώσεις στην ιστορία εναντίον του Ιράν – Βομβάρδισαν ιρανικό α/α σύστημα «Bavar-373» ;

Το Ιράν θα παλέψει πολύ, ώστε να «κρατήσει την οικονομία του ζωντανή», αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες εφαρμόσουν «πρωτοφανή οικονομική πίεση στην Τεχεράνη», δήλωσε, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

«Χάρη στους συναδέλφους μας στο Υπουργείο Οικονομικών, οι κυρώσεις επανέρχονται σε πλήρη ισχύ και έρχονται νέες… Αυτές τελικά θα καταλήξουν να είναι οι ισχυρότερες κυρώσεις στην ιστορία», δήλωσε ο Πομπέο.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, προειδοποίησε ότι «η επίθεση των κυρώσεων θα είναι οδυνηρή» και το Ιράν θα πρέπει να παλέψει πολύ για να «κρατήσει την οικονομία του ζωντανή» εάν η Τεχεράνη «δεν αλλάξει την πορεία της από το απαράδεκτο και μη παραγωγικό μονοπάτι που έχει επιλέξει».
Ο Πομπέο έθεσε 12 προϋποθέσεις για μία «νέα συμφωνία» με το Ιράν, το οποίο κάλεσε να αποσύρει τις δυνάμεις του από τη Συρία.
Ο υπουργός Εξωτερικών υποσχέθηκε, επίσης, ότι οι ΗΠΑ «θα εντοπίσουν τους Ιρανούς εργάτες και τους πληρεξουσίους της Χεζμπολάχ που θα δραστηριοποιούνται σε όλο τον κόσμο και θα τους συντρίψουν. Το Ιράν δεν θα έχει ξανά καρτέλ για να κυριαρχήσει στη Μέση Ανατολή».
Και νέα επίθεση εναντίον ιρανικών δυνάμεων;

Ισχυρότατη δράση της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας φέρεται να είχαμε τελικά στην πόλη Χάμα της Συρίας προοίμιο νέων εξελίξεων στο συριακό έδαφος και στην κόντρα Ιράν και Ισραήλ.  
Η έκρηξη που παρουσιάστηκε χθες από όλα τα τηλεοπτικά δελτία του κόσμου αφορούσε σύμφωνα με αραβικό δίκτυο , δράση της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στο αεροδρόμιο της Χάμα στο οποίο κτυπήθηκε ιρανικό αντιαεροπορικό σύστημα Bavar -373, το οποίο διαφημίζεται ως αντίστοιχης εμβέλειας με το ρωσικό σύστημα  S-300.
Την Παρασκευή, 18 Μαΐου γύρω 14:30 στην περιοχή του αεροδρομίου της Συρίας η πόλη  Χάμα συγκλονίστηκε από τέσσερις ισχυρότατες εκρήξεις .
Μετά από λίγο το τηλεοπτικό κανάλι Sky News Arabia ανέφερε  για μια άλλη έκρηξη από χτυπήματα που προκλήθηκαν κατά ιρανικού κινητού συγκροτήματος πυραύλων «Bavar-373» που βρίσκονταν  στο αεροδρόμιο, από ισραηλινά αεροσκάφη .
Το συγκρότημα των αντιαεροπορικών πυραύλων «Bavar-373», το οποίο η Τεχεράνη κατονομάζει ως  ανάλογο του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-300, θεωρείται το  πιο προηγμένο ιρανικό σύστημα αεράμυνας μακρού βεληνεκούς μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα πάντα με το τηλεοπτικό δίκτυο  Sky News, ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών, σκοτώθηκαν 57 Ιρανοί, μέλη του Σώματος Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς, ενώ αναφέρεται επίσης ότι ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Ασάντ, διέταξε την εκκένωση όλων των ελικοπτέρων από το αεροδρόμιο της Χάμα για λόγους προστασίας.
Επίσης σημειώνεται ότι η έκρηξη που προκάλεσε η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία σε ιρανούς στόχους μπορεί να είναι η αιτία των εκρήξεων.
Νωρίτερα, μια στρατιωτική πηγή στη Συρία είχε δηλώσει  στα τοπικά ΜΜΕ ότι εκρήξεις αφορούσαν  αποθήκη πυρομαχικών και συνέβησαν εξαιτίας της έντονης θερμότητας.
Το σύστημα Bavar 373, θεωρείται ( άγνωστο) εφάμιλλο του ρωσικού S-300. Το σχέδιο για την κατασκευή του συστήματος αυτού ξεκίνησε την εποχή που το Ιράν υφίστατο ακόμη τις κυρώσεις που του είχε επιβάλει η διεθνής κοινότητα.

Όλα αυτά εφόσον επαληθευτούν αποδεικνύουν το  ρωσικό δημοσίευμα το οποίο αναφέραμε προχθες και το οποίο τόνιζε  ότι  τα πανίσχυρα ισραηλινά λόμπυ σε Ουάσιγκτον και Μόσχα φέρονται να έχουν λάβει επίσημα  το «πράσινο φως» για αλλαγή καθεστώτος στο Ιράν με συντονισμένη στρατιωτική επίθεση κατά της χώρας και «ιρανική άνοιξη» στους δρόμους από χιλιάδες διαδηλωτές όπως αυτή που ξεκίνησε πριν δύο μήνες …εντελώς αιφνιδιαστικά σε πολλές πόλεις .
Φαίνεται ότι ο Νετανιάχου έχει λάβει  από τη Μόσχα το « πράσινο φως» ότι η Ρωσία θα αποσυρθεί από την κλιμάκωση της σύγκρουσης Ιράν-Ισραήλ και όλα θα κυλήσουν σύμφωνα με τα συμφέροντα του Τελ Αβίβ  .
Με λίγα λόγια , Ιρανοί  ηγέτες και Μπασάρ Άσαντ περιθωριοποιούνται. Η ουσία είναι ότι  μετά το ταξίδι της επιστροφής από τη Μόσχα ο Νετανιάχου φέρεται να έχει λάβει ξεκάθαρα  από τη Ρωσία  την « άδεια »  για τη συνέχιση της στρατιωτικής επίθεσης εναντίον της Συρίας και του Ιράν και αυτό σημαίνει πάρα πολλά για ολόκληρο τον κόσμο…το επόμενο διάστημα .

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com